dimanche 2 septembre 2012

Cinnamon Swirl Bread with maple glaze

I must first thank Bree with baked bree for posting this recipe.  I was busy doing nothing this morning, and decided to search Pinterest for a fun baked good, and this is how I found Bree.  Her recipes all look amazingly delicious, and the Cinnamon bread was a great start.

It was my first bread from scratch!

Alors - merci Bree de baked bree d'avoir mise ce recette.  Il etait assez facile, et la resultat, encore meilleur.

Ici a NYC tout le monde est triste parce que c'est la fin de l'été.  Moi, je saute de joie.  Bientôt je vais pouvoir cuisiner tout les temps, sans mourir de chaud.  Bientôt je vais pouvoir mettre des pulls, des jeans, et des bottes.  J'en rêve quand il fait 31 degrés à 10h du matin.


In the real family spirit of Labor Day, I am not only celebrating everyone who works, and their efforts to make this country great, but I am celebrating the end of Summer.  I hate it.  Its hot.  I live in air conditioning, and I hate being outside.  In the spirit of overzealously celebrating Fall, I made the below deliciousness.  I want cold weather sooner rather than later.  Thats for sure.
So - check out the below recipe from Baked Bree, and the glaze I made as well to go on top.
1 Tablespoon rapid rise yeast3 1/2 cups flour
1 1/4 cups warm water
2 Tablespoons canola or vegetable oil
2 Tablespoons honey
3/4 teaspoon salt
2 Tablespoons melted butter
1 cup sugar
2 Tablespoons cinnamon

  • In the bowl of a mixer with the dough hook attachment, mix together the yeast and flour. 
    • you can also just use a fork.  Thats what I ended up doing 
  • Pour in the water, oil, honey, and salt.
  • Mix the dough on low speed for about 10 minutes.
    • It will be a bit sticky, this is normal.  I added another 1/4C of flour because the dough was sticking to the hook
  • Take out the dough and put it onto a floured surface and knead by hand a few times. Put the dough in a lightly oiled bowl. Cover with plastic wrap. 
  • Put the dough in a warm place and let double in size. 
    • If you poke your dough and it looks like the picture with the hole in it, you're ready to keep goin
  • Flour a counter, or board, and roll out the dough to roughly the width of your loaf pan.
    • I did this and would suggest a little bit smaller, but I think my pan may have been a little too smal
  • Using a pastry brush, brush the dough with the melted butter. In a bowl, mix together the cinnamon and sugar
    • I did not measure exactly. I just poured regular cane sugar, cinnamon, and added some brown sugar
  • Sprinkle the sugar mixture on your buttered dough
  • Roll up the dough and fold the edges under, to close it

  • Put the dough in a greased pan (butter or that baking spray)
  • Let it sit and rise a bit more, about 30 minutes.  Throw a towel over it.
  • Bake in the oven at about 325-350 for about 30 minutes.  You want the bread to be golden brown 
    • I have a neurotic oven that overcooks everything, so I cooked the bread at 325 for 25 minutes.  Parfait!
    • Once cooked you and take it out of the pan to cool.


When you're ready to glaze your deliciousness, mix about 1 Cup powdered sugar and PURE maple syrup.  The consistency will be a bit like Elmers Glue.  Add more syrup for more liquidly glaze, less syrup for thicker glaze.
There is not a science to the glaze, nor the eating of this bread. 

La recette en français!

1 cuillère à soupe de levure
3,5 tasses de farine
1/4 de tasse d'eau chaude
2 cuillères à soupe d'huile végétale
2 cuillères à soupe de miel
2 pincées de sel
2 cuillères à soupe de beurre fondu
1 tasse de sucre
2 cuillères à soupe de cannelle
  • Dans le bol du mixer mixer, la levure et la farine.Vous pouvez aussi utiliser une fourchette, c'est ce que j'ai fait
  • Verser dans le bol l'eau, l'huile, le miel et le sel dans l'eau
  • Mixer la pate 10 minutes en vitesse faible. La pate va être un peu "collante", c'et normal. J'ai ajouté un 1/4 de tasse de farine pour ne pas qu'elle colle au bol.
  • Sortir la pate et la pétrir quelques minutes à la main sur une surface farinée. La mettre dans un saladier legerement huilé et la couvrir avec un film plastique
  • Laisser la pate reposer dans un endroit chaud pour qu'elle double de taille. Si vous pouvez faire un trou dans la pate comme dans la photo avec votre doigt, vous êtes sur la bonne voie
  • Mettre de la farine sur votre plan de travail et  étaler la pate selon la largeur de votre moule
  • Beurrer la pate avec un pinceau. Dans un bol, mélanger la cannelle et le sucre. Je n'ai pas mesuré exactement, J'ai juste versé du sucre du canne, du sucre brun et de la cannelle
  • Saupoudrer la pate beurrée avec la mixture au sucre
  • Rouler la pate et replier les bords en dessous pour fermer le pain
  • Mettre la pate dans un moule beurré
  • Laisser reposer et gonfler 30 minutes en couvrant avec un serviette
  • Faire cuire au four à 160-180°C pendant 30 minutes jusqu'à ce que la couleur soit dorée. J'ai un four puissant, 25 minutes à 160°C ont suffit
  • Retirer du moule et laisser refroidir
Pour faire le glaçage de votre délicieux gateau, mélanger un tasse de sucre en poudre et du sirop d'érable. La consistence va ressembler à de la glue. Ajouter du sirop d'érable si vous avez besoin de le rendre plus liquide.

I am 100% confident that my boyfriend, who is a chef at DB Bistro Moderne, would not lie to me about my cooking.  It would get us nowhere because then I would continue cooking crap.  He Loved It.

Comme je disais en anglais, je suis certaine que mon pain était délicieux (donc le votre aussi) parce que mon copain est un chef chez DB Bistro Moderne. Il ne fait pas du tout la pâtisserie, mais il adore les choses sucrées. Donc, A a mangé 3 tranches de pain. Je l'avais pris en photo, mais il ne voudra jamais que je mets ça sur le net. La prochaine fois.
J'espère que vous allez adorer ce pain, et profiter des calories. Ca n'est pas comme si vous êtes allé au supermarché. C'est fait avec de l'amour.

 Bon Appetit!

Until Next Time/A Bientot
Poulpy

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